Ik ben Willem-Jan, professioneel-fotograaf sinds 2007 en hobby fotograaf sinds 1972.


Inmiddels in het 65e 

levensjaar, m.b.t. de fotografie nog altijd even enthousiast als 48 jaar terug. Ik ben gehuwd, vader, opa en van nature vrolijk. Ik ben sinds 1986 zelfstandig ondernemer in de expeditie, transport over de weg en zeevracht. Mijn grootste hobby: Naast de fotografie groot liefhebber van modelspoor HO, muziek en boeken.

Mijn  werk:

Foto: Boukje Canaan


De bruiloften welke ik mocht fotograferen zijn gemaakt in Nederland en dan wel in Zuid-Holland en Noord-Brabant. Verder heb ik in Zuid-Frankrijk een bruiloft mogen vastleggen, dit was een feestje van drie dagen.

Het maakt mij niet echt uit waar ik word gevraagd, ik kom graag een heugelijke dag vastleggen.

Omdat ik ook in het buitenland voor zakelijke opdrachtgevers werk, is het mij niet vreemd om in het Duits of Engels te communiceren. Het is een zaak van vraag en aanbod, als je begrijpt wat ik bedoel.


  • Bruidsfotografie.
  • Afscheidsfotografie.
  • Portret- Profiel fotografie.
  • Landschapsfotografie
  • Straatfotografie.
  • Zakelijke fotografie.
  • Natuurfotografie.
  • Architectuurfotografie

Creativiteit,

de drijfveer voor ontwikkeling, balans en plezier. 

 

Dit heb ik sinds 1972 in de Logistiek, toen nog expeditie genoemd, steeds weten te vinden of creëren. Plezier heb ik er nog steeds bij als ik een opdracht voor een klant, met een goede levering heb mogen afronden. Sinds 2007 ben ik mijzelf ook meer gaan bezighouden met de Media. Sinds 2003 intensief met het medium Radio en November 2007 werd de eerste uitgave van het Magazine HWiB (Hoeksche Waard in Bedrijf) uitgegeven in een oplage van 5000 stuks.

Wat doe jij tegenwoordig?


Een veel gestelde vraag als je aan het netwerken bent. We lopen al een paar jaar mee, hebben ons netwerk aardig uitgebreid en ontmoeten, via netwerkbijeenkomsten, altijd weer nieuwe mensen.


Ik ben ooit begonnen in de expeditie, als bemiddelaar in transporten. Naast mijn werk was ik vrijwilliger bij de lokale Radio en TV, naast radio maken, was ik ook verantwoordelijk voor de verkoop van reclame. Daar komt wel e.e.a. bij kijken, voor TV-commercials (tekst TV) was het ook vaak fotograferen, tekst schrijven etc. Dat was leuk werk en hier werd het idee geboren om ook uitgever te worden en zo kwam er een nieuw B2B magazine. En zo kwam mijn fotocamera weer uit het stof.


Ik begon weer te fotograferen, voor de Commercials en voor het Magazine en dat werd goed ontvangen en beviel mijzelf ook goed en zo ben ik dat verder gaan ontwikkelen. Wat wilde ik dan fotograferen? Een bruiloft? Portretfotografie? Ja, dat ook. Een leven lang maken we foto’s en vaak wordt een moment niet gefotografeerd en dat is nu juist de laatste pagina van het levensboek. Het afscheid.


Daarom heb ik contact gezocht met www.Afscheidsmomenten.nl, ik wilde mijzelf hier graag bij aansluiten. Het idee was goed en ik zie vele voordelen. Nu kan ik mij gaan specialiseren, een keurmerk halen en aan de voordeur (website) hangen.


Een reportage maken van een uitvaart is mij niet vreemd meer, ik ervaar het als dankbaar werk. Je kan de mensen iets meegeven, een herinnering. Een herinnering welke ook een hulp kan zijn bij het rouwproces. Ik spreek uit ervaring, ken het gemis van handvatten om dit proces opgang te brengen en daarom is het des te mooier om andere mensen hierbij te mogen helpen middels mijn vak. Een afscheidsfotograaf doet zijn best om emoties zo oprecht mogelijk vast te leggen, de nabestaanden moeten niet het gevoel hebben dat er een fotograaf aanwezig is. Daarom is dit vak niet voor iedere fotograaf weggelegd.

Fotograferen is een vak en zeker afscheidsfotografie. Een foto maken kan iedereen, maar niet iedereen kan fotograferen.

 

Wat fotografeer ik het liefst? Weet je bij het fotograferen van mensen heb ik enorm veel plezier, doe ik

dus erg graag. Of het gaat om een huwelijksreportage of afscheidsfotografie, dat maakt mij niet uit. Ik weet

hoe belangrijk het is om op een eigen manier afscheid te nemen van iemand die u lief is.


Als ouders van de bruid of de bruidegom ga je bij zo'm huwelijks moment ook een beetje afscheid nemen. Je kind gaat de deur uit, je zal je kind minder zien. Uit ervaring kan ik zeggen dat ik mijn kinderen best wil mis. Dan heb je nog het geluk, dat je kind jou komt bezoeken of jij naar je kind toe kan. Maar soms gaat er ook een soort rouw proces in werking. Uiteraard een andere vorm van rouw dan wanneer je iemand in de dood verliest.Naast het verdrietige en moeilijke afscheid viert u ook het leven en de liefde van de overledene. Foto’s van deze waardevolle momenten helpen dit te herinneren. Uit ervaring weet ik dat het verwerken beter gaat als je bij het afscheid aanwezig kunt zijn.

Mijn stiefvader heb ik geen afscheid van kunnen nemen, ik weet dat dit een obstakel kan zijn bij de verwerking. Waren er foto’s gemaakt, dan had je nog iets in handen. Je kan dan zien wie er waren, dat is toch belangrijk. Als afscheidsfotograaf vind ik het belangrijk om discreet aanwezig te zijn, met oog voor detail en sfeer. Ik ben geen fotograaf met een camera welk een heleboel klikjes laat horen. Ik werk met de meest moderne camera’s en heb ook een camera erbij welke geen geluid maakt. Fotograferen zonder klikje. Zo bijzonder.

 

Fotografeer jij alleen in de regio Rotterdam? Nee hoor, doe niet zo mal. Ik rij voor een opdracht naar Zuid-Frankrijk, waarom dan niet naar Groningen, Roermond of Noord-Scharwoude? 


Stuur jij ook werk in voor de prijzen?

Leuke vraag, laatst werd mij dit ook gevraagd, helaas moet ik nee zeggen. Ik heb mij al een aantal keren ingeschreven en dan vergeet ik de deadline. Of heb er geen tijd voor gehad.

Veel gestelde vragen


Als je op zoek bent naar een fotograaf voor op je bruiloft of welke andere gelegenheid dan ook, heb je waarschijnlijk wel een paar vragen.

Ik heb hieronder de meest gestelde vragen (en antwoorden!) onder elkaar gezet. Staat je vraag er niet bij? Neem even contact met me op en ik zal je vragen met plezier beantwoorden.


Wanneer ontvang ik de (trouw)foto’s en het album?

In het hoogseizoen tussen April en Oktober probeer ik altijd om binnen 4-5 weken de reportage af te leveren. 


Bewerk je de foto’s die je maakt?

Ja, elke foto die ik selecteer voor de/een reportage controleer ik op scherpte, belichting, kleur en uitsnede en wordt nabewerkt tot deze in mijn ogen helemaal goed is. Zelfs een foto die perfect genomen is, wordt nóg beter met een stukje nabewerking.


Mag ik de foto’s ook gebruiken op social media?

Bij veel fotografen is dat niet zomaar toegestaan. Bij ons mag dat wel, wij vinden wél leuk als jullie even de bedrijfsnaam bij de foto’s vermelden.


Gebruik je de foto’s ook voor je website?

Soms wel, soms niet. Ik laat op mijn website natuurlijk graag foto’s zien van de laatste opdracht(en) die ik heb gefotografeerd, maar ik heb in het hoogseizoen niet de tijd om élke opdracht op mijn website te zetten. Uitzondering zijn de foto's welke ik maak voor Afscheids- / Rouwfotografie, deze komen niet op social media of onze website. Hebben jullie liever niet dat de foto’s on-line gebruikt worden, dan respecteer ik uiteraard jullie wens, maar hoor ik dit graag vóórdat we een overeenkomst aan gaan.


Wat doe je in geval van ziekte?

Allereerst heb ik nog nooit een opdracht gemist. Maar ook ík kan een been breken of ziek worden. In het geval van een bruiloft of evenement maak ik gebruik van collega’s in mijn netwerk. Wanneer zo’n situatie zich voor doet in mijn netwerk is er altijd vervanging geregeld en is daarmee een fijn vangnet waarvan ik nooit hoop gebruik te hoeven maken. Voor fotoshoots die minder tijdsgebonden zijn overleg ik of deze misschien naar een andere dag verplaatst kan worden.


Wat als je camera stuk gaat of de foto’s kwijtraken?

Dit is nog nooit gebeurt, maar ik kom niet graag voor verassingen te staan, en speel daarom op safe. Ik heb altijd twee camera’s en meerdere lenzen bij me. Als één van mijn twee camera’s of een lens stuk gaat tijdens een bruiloft, is er niets aan de hand en kan ik gewoon verder fotograferen. Eenmaal thuis bewaar ik de foto’s altijd op meerdere plekken: Zowel op mijn computer als op twee externe harde schijven, waarvan er eentje meegaat in m’n tas naar bruiloften. Zekerheid voor alles.


Ben je verzekerd tijdens fotografie-opdrachten?

Ja, ik heb zowel een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering als een apparatuurverzekering. Deze is afgesloten via Klomps & Boor Risicobeheer VOF


Heb je ook algemene voorwaarden?

Als ondernemer is het goed om te werken met algemene voorwaarden, ik maak gebruik van de algemene voorwaarden van de Dupho, daar ben ik ook lid van. De voorwaarden kan je hier downloaden.


Staat je vraag er niet bij? Bel 06-47083065 of

stuur uw bericht voor je vraag of een vrijblijvende offerte.

OUR TEAM

Ons team is niet zo uitgebreid. Ik werk voornamelijk alleen, slechts in speciale gevallen werk ik met collega's en af en toe helpt mijn echtgenote mij bij bepaalde shoots. 

Copyright © All Rights Reserved

Contact gegevens

K.v.K. Nr. : 60777109

Bankier .  : ING Bank Rotterdam

Iban Nr.   : NL07INGB0006553117

BIC          : INGBNL2A

BTW Nr.   : NL001242173B57


De Algemene voorwaarden welke wij gebruiken, kunt u hier downloaden